virtuaalihevonen

AH Onerva

virallinen nimi AH Onerva syntynyt 15.11.2011
rekisterinumero - ikääntyminen oma, 3v 15.11.11, 4v 01.12.11
kutsumanimi Onerva kasvattaja aksu (VRL-00164) / VT Atlas
rotu suomenhevonen omistaja aksu (VRL-00164)
sukupuoli tamma kotitalli VT Atlas
säkäkorkeus 155cm
väri, merkit rnkm, pto, pku koulutustaso ko. helppo A - re. 100cm - ajokoulutus
Onervasta juttua..
AH Verneri
rtkm, 153cm

KTK III (R), KUHMO-II
Haikauksen Huurreperkele
YLA2
MES Muumipeikko Kelmi L YLA1, KRJ III
R.I. Pektus KTK III, Ch
Kirveltäjän Kivahdus Ritarisydän YLA2
Kipinätanssi
AH Kutittelija Herra Wonka
YLA1, KRJ III
Kapinallinen KRJ IV
Tuulikki
Rukoilija Utu-Prinssi
Paviljonna
Lotta-Liisa
rn, 162cm
KTK III (R)
Lakean Eevert
KTK II, SLA-I, VIR MVA Ch
Lakean Roope Aadolf
VIR MVA Ch
KTK II, YLA2, SLA-I
Riemu Roope
Lennon Liinu
Lakean Nelli-Noora
VIR MVA Ch
KTK II, YLA1, SLA-I, VSHK-A
Vihu
Tottiina
Miina-Maija
KTK III
Antti-Kristian
YLA2, SLA-II
Härski Hartikainen
Kauhistus
Ch Sesilja
KTK II, YLA2, SLA-I,
KRJ III, VVJ III
Ukko-Pekka
Sanja
Isä AH Verneri oli iloinen ja työteliäs III-palkinnon kantakirjaori. Ori ehti kisauransa aikana keräämään muutamia sijoituksia este-, koulu- ja kenttäkisoista ja pyörähti myös muutamissa valjakkokilpailuissa. Kimo ori kävi jonkin aikaa asustelemassa toisessa tallissa, jossa sai potkun lapaan. Onnettomuudessa oli onni myötä ja ori saatiin kuntoutettua kilpailukuntoon eikä potkusta jäänyt loppuelämän ajalle vaivoja.

Ii. Sananlasku oli utelias ja kuumaverinen punaraudikko, joka ei pitänyt käskyttämisestä ja piti karkureissuista. Ihmisen seurassa välillä riehakkaaksikin ryhtynyt ori saattoi olla hyvinkin itsepäinen ja varsin ovela kaveri. Kuuma ja hieman arvaamaton ratsu ehti kilpailu-uransa aikana kerätä ERJ:n kilpailuista 52 sijoitusta.

Ie. Vinkas oli todella sosiaalinen tamma, joka saattoi heittäytyä hyvinkin mustasukkaiseksi. Ratsuna tamma oli toista maata kuin maasta käsin, Vinkas oli helposti kuumuva ja esteillä kova vauhti kostautui välillä putoavina puomeina. Tamma keräsi kisauransa aikana 53 sijoitusta ERJ:n kilpailuista.

Iii. Lounan Nisse teki nuoruusvuotensa työhevosena, josta se myytiin tavoitteelliselle kouluratsastajalle. Nisse näyttikin piilevät kykynsä lajissa ja kahmi sijoituksia kilpailuista. Toisen palkinnon rautias kantakirjaori oli luonteeltaan hellyydenkipeä herrasmies.
Iie. Pikku-Pirkko oli tummanrautias kipakka pienhevostamma, joka menestyi koulu- ja estekenttien lisäksi näyttelyissä.

Iei. Vikkeri oli kuuma ratsu, mutta keräsi sijoituksia nopeiden ja tiukkojen reittivalintojen avulla.
Iee. Elviiri oli yleisratsu, jonka suosikkipuuhaa oli tiputella pienempiä lapsia selästään. Huippuvuosinaan Elviiri hallitsi lähiseudun kisakenttiä sekä koulu- ja estemestaruuksia. Vanhemmalla iällä tamma opetettiin myös ajolle.

Iiii. Ajoksen Viljami oli kiivaanlainen liinakko kantakirjaori, joka toimi työhevosena. Oriin jälkeläisistä suurin osa on monitoimihevosia.
Iiie. Hissun Ilona oli ruunikko kaunotar ja suosittu jalostustamma. Kiltti ja lempeä toisen kantakirjapalkinnon tamma kuoli ähkyyn 8-vuotiaana ja ehti saada kolme jälkeläistä.
Iiei. Aika-Eemeli oli suurikokoinen ja raskasrakenteinen kimo, joka eli yli 30-vuotiaaksi ja pysyi terveenä koko elämänsä. Vanhemmiten leppoisa ja rauhallinen ori kilpaili menestyksekkäästi valjakkoajossa.
Iiee. Ainokainen oli nimensä mukaisesti emänsä ainoa jälkeläinen - tamman emä kuoli kohtutulehduksen takia heti synnytyksen jälkeen. Kolmannelle palkinnolle kantakirjattu kuvankaunis tamma menestyi näyttelyissä ja estekilpailuissa, mutta jätti jälkeensä vain yhden varsan.

Ieii. Kuriiri oli tunnettu ja paljon käytetty siitosori, joka ruunattiin 9-vuotiaana käsittelyvaikeuksien takia. Oriin jälkeläiset ovat näyttäneet taitonsa useassa lajissa.
Ieie. Pikku-Onnetar loukkasi jalkansa 4-vuotiaana ja toimi sen jälkeen ratsastuskoulun ratsuna ja vammaisratsuna.
Ieei. Elohiiri oli komea pienhevonen, joka toimi monitoimiratsuna ratsastuskoulussa. Ori oli 15-vuotias kun lähikylän kouluttaja huomasi oriin piilevät kyvyt ja Elohiiri ehti sijoittua Suomen Cupissa ennen eläkepäiviään.
Ieee. Pihlan repertuaarissa oli kaikki huonot tallitavat, eikä tamma arastellut käyttää niitä. Pukittelut ja ryöstöt olivat normaalimenoa, eikä maahan selälleen heittäytyminenkään ollut harvinaista. Pikkukisoissa tamma voitti muutaman esteluokan.

Emä Lotta-Liisa on isokokoinen ruunikko kaunokainen, joka on Vernerin tapaan hyvin monipuolinen hevonen. Tamma saapui minulle kasvattajaltaan ja sen kanssa ollaan ehditty starttailemaan muutamissa ratsastuskilpailuissa. Lotta ei ole se kisatykki, joka valloittaa kaikki lajit, mutta toimii joka tilanteessa varsin mainiosti.

Ei. Lakean Eevert on tehnyt hienon uran kisahevosen kengissä. Kouluratsastukseen painottunut ori on kerännyt sijoituksia kouluratsastuksen lisäksi esteiltä ja kenttäkisoista. Muotovalion ja championin arvot saavuttanut ori on kantakirjattu II-palkinnolla, palkittu rotunäyttelyssä I-palkinnolla ja VSHK:n laatuarvostelussa I-palkinnolla.

Ee. Miina-Maija on varsinainen kaunotar, jolla on välillä omat diivapäivänsä. Valkotukkainen tyttö on kantakirjattu III-palkinnolla. Hieman vaativammat ratsun ominaisuudet omaava Miina on kerännyt useita sijoituksia koulu-, este- ja kenttäkilpailuista.

Eii. Lakean Roope Aadolf menestyi kiitettävästi kilpaurallaan keräten sijoituksia koulukentiltä ja esteiltä. Komea ja hyväluontoinen ori on periyttänyt ominaisuuksiaan jälkeläisilleen. Muotovalion ja championit arvot saavuttanut ori on kantakirjattu II-palkinnolla, palkittu rotunäyttelyssä I-palkinnolla ja VSHK:n laatuarvostelussa I-palkinnolla.
Eie. Lakean Nelli-Noora on monikäyttöinen tamma, joka on kerännyt sijoituksia koulu-, este- ja kenttäkisoista. Muotovalion ja championit arvot saavuttanut tamma on kantakirjattu II-palkinnolla, palkittu rotunäyttelyssä I-palkinnolla, Yleislaatuarvostelussa ja VSHK:n laatuarvostelussa I-palkinnolla. Lisäksi tamma on VSHK:n jalostusarvostelussa sijoitettu jälkeläisluokkaan A.

Eei. Antti-Kristian,on Kainuussa syntynyt kimo ratsuori, jonka kilpailusuoritukset puhuvat puolestaan: kymmeniä sijoituksia esteratsastuksesta aina 120cm korkeuksiin ja useita suorituksia koulukisoista helppo A-tasolla. Kenttää ori on starttaillut useaan otteeseen CCI/CIC* tasolla.
Eee. Sesilja on kaunis hopeanruunikko tamma, joka on kerännyt useita palkintoja: SLA I, Champion -arvonimi, KTK-II, YLA2, KRJ-III, III-palkinto rotunäyttelyssä, kymmeniä sijoituksia este-, koulu- ja kenttäratsastuksessa... Miinan äitimuori on tosiaan mainetta niittänyt.

Eiii. Riemu Roope oli työhevossukuinen punarautias läsipäinen sukkajalka, joka keräsi sijoituksia koulu- ja estekentiltä. Tapaturma päätti oriin esteuran, mutta kuntoutuksen myötä ori palasi kouluradoille. Ori olikin lahjakas ratsuhevonen, estekentillä se sijoittui parhaimmillaan 110cm luokissa ja kouluratsastuksen osalla hallitsi vaativan B:n liikkeitä.
Eiie. Lennon Liinu teki nuoruutensa töitä ratsastuskoululla tuntihevosena. Vanhemmiten tamma myytiin harrasteratsuksi. Kouluratsastuksen saralla tamma keräsi jonkin verran sijoituksia. Ratsastuskouluaikoinaan tamma hyppäsi ratana 100cm.
Eiei. Vihu oli erinomaisen luonteen omannut musta, ryhdikäs ja hienoliikkeinen herrasmies. Kilpaurallaan ori keräsi sijoituksia ympäri Suomea koulu-, este- ja kenttäkilpailuissa. Maalla asustellut ori kantakirjattiin I-palkinnolla.
Eiee. Tottiina oli kiltti ja yhteistyöhaluinen tamma, joka kilpaili ja sijoittui kansallisen tason estekilpailuissa.

Eeii. Härski Hartikainen on mustankimo komea työhevonen Kainuusta. Jota myöskin tämän poika kovasti muistuttaa. Härski Hartikainen on jo kuollut vanhuuteen ja jätti jälkeensä kolme varsaa.
Eeei. Ukko-Pekka voitti nuorten Suomenhevosten laatuarvostelun ja sen jälkeen punaruunikko ori on pärjännyt estekilpailuissa kansallisellakin tasolla.
Eeee. Sanja kilpaili kansallisella tasolla kenttäratsastuksessa, mutta tamman ura katkesi loukkaantumiseen. Loukkaantumisensa jälkeen tamma on toiminut lasten ratsuna ja jalostushevosena.

JÄLKELÄISET

syntynyt skp. nimi isä tulokset

KILPAILUKALENTERI

ESTERATSASTUS (ERJ) ESTERATSASTUS (VSHK)

30.11.11 VHSK Cup 100cm
30.11.11
VHSK Cup 90cm

ESTERATSASTUS (villit)
KOULURATSASTUS (KRJ) KOULURATSASTUS (VSHK) KOULURATSASTUS (villit)
KENTTÄRATSASTUS (KERJ) KENTTÄRATSASTUS (villit)
NÄYTTELYT

NJ
-

match show't
-

rotunäyttelyt
-

muut
-

ARVOSTELUTILAISUUDET

PÄIVÄKIRJA