virtuaalihevonen

Lotta-Liisa KTK III (R)

virallinen nimi Lotta-Liisa syntynyt 12.12.2009
rekisterinumero - ikääntyminen oma, 3v 12.02.10, 4v 12.04.10
kutsumanimi Lotta kasvattaja umi., Nordisk Stall
rotu suomenhevonen omistaja aksu (VRL-00164)
sukupuoli tamma kotitalli VT Atlas
säkäkorkeus 162cm
väri, merkit rn, jhkn koulutustaso ko. helppo A - re. 100cm - ajokoulutus
Isokokoinen ja kaunis tamma on aikalailla peruskiltti tamma, jolla on oma tahtonsa. Ruoka on Lotalle hyvin tärkeä asia ja ennen ruokaa ei työnteko paljoa neidille maistu.

Ratsuna Lotta ei ole ketterimmästä päästä, mutta kunnon lämmityksen jälkeen taipuu ihan mukavasti vähän vaativammillekin esteradoille ja koulukiemuroihin. Välillä tammalta on kadoksissa jarrut, välillä kaasu. Pitkän työstämisen tuloksena tammasta kuitenkin on saatu esiin kelvollinen ratsu.

VIR MVA Ch Lakean Eevert
KTK II, SLA-I
Lakean Roope Aadolf
VIR MVA Ch
KTK II, YLA2, SLA-I
Riemu Roope Sakkari
Marinka
Lennon Liinu Orpo-Oskari
Hilo
Lakean Nelli-Noora
VIR MVA Ch
KTK II, YLA1, SLA-I, VSHK-A
Vihu Ukon Harmaa-Hapsi
Liina Nyyrikki
Tottiina V.T. Kuosti
Essin Piirto
Miina-Maija
KTK III
Antti-Kristian
YLA2, SLA-II
Härski Hartikainen Komea-Seppo
Harras
Kauhistus Kaarlo
Lennu-Leena
Ch Sesilja
KTK II, YLA2, SLA-II,
KRJ III, VVJ III
Ukko-Pekka Hurjailija
Pollarin Tytär
Sanja Petteri Poika
Nukkumatin Rinsessa
Isä Lakean Eevert on tehnyt hienon uran kisahevosen kengissä. Kouluratsastukseen painottunut ori on kerännyt sijoituksia kouluratsastuksen lisäksi esteiltä ja kenttäkisoista. Muotovalion ja championin arvot saavuttanut ori on kantakirjattu II-palkinnolla, palkittu rotunäyttelyssä I-palkinnolla ja VSHK:n laatuarvostelussa I-palkinnolla.

Isänisä Lakean Roope Aadolf menestyi kiitettävästi kilpaurallaan keräten sijoituksia koulukentiltä ja esteiltä. Komea ja hyväluontoinen ori on periyttänyt ominaisuuksiaan jälkeläisilleen. Muotovalion ja championit arvot saavuttanut ori on kantakirjattu II-palkinnolla, palkittu rotunäyttelyssä I-palkinnolla ja VSHK:n laatuarvostelussa I-palkinnolla.
Isänemä Lakean Nelli-Noora on monikäyttöinen tamma, joka on kerännyt sijoituksia koulu-, este- ja kenttäkisoista. Muotovalion ja championit arvot saavuttanut tamma on kantakirjattu II-palkinnolla, palkittu rotunäyttelyssä I-palkinnolla, Yleislaatuarvostelussa ja VSHK:n laatuarvostelussa I-palkinnolla. Lisäksi tamma on VSHK:n jalostusarvostelussa sijoitettu jälkeläisluokkaan A.

Iii. Riemu Roope oli työhevossukuinen punarautias läsipäinen sukkajalka, joka keräsi sijoituksia koulu- ja estekentiltä. Tapaturma päätti oriin esteuran, mutta kuntoutuksen myötä ori palasi kouluradoille. Ori olikin lahjakas ratsuhevonen, estekentillä se sijoittui parhaimmillaan 110cm luokissa ja kouluratsastuksen osalla hallitsi vaativan B:n liikkeitä.
Iie. Lennon Liinu teki nuoruutensa töitä ratsastuskoululla tuntihevosena. Vanhemmiten tamma myytiin harrasteratsuksi. Kouluratsastuksen saralla tamma keräsi jonkin verran sijoituksia. Ratsastuskouluaikoinaan tamma hyppäsi ratana 100cm.
Iei. Vihu oli erinomaisen luonteen omannut musta, ryhdikäs ja hienoliikkeinen herrasmies. Kilpaurallaan ori keräsi sijoituksia ympäri Suomea koulu-, este- ja kenttäkilpailuissa. Maalla asustellut ori kantakirjattiin I-palkinnolla.
Iee. Tottiina oli kiltti ja yhteistyöhaluinen tamma, joka kilpaili ja sijoittui kansallisen tason estekilpailuissa.

Emä Miina-Maija sai Lotan varsin nuorena jäädessään lomalle alkavalta kilpailu-uralta. Peruskiltti tamma on kilpaillut este-, koulu- ja kenttäkisoissa sijoittuen ja se on kantakirjattu III-palkinnolla.

Emänisä Antti-Kristian oli komea työhevossukuinen kimoherra. Kainuun korvesta kotoisin ollut ori kilpaili koulu-, este- ja kenttäkisoissa sijoittuen kiitettävissä määrin. Ori palkittiin Yleislaatuarvostelussa ja VSHK:n laatuarvostelussa II-palkinnolla.
Emänemä Sesilija oli hienosti menestynyt hopeanruunikko tamma, joka keräsi reilun määrän sijoituksia koulu-, este- ja kenttäkisojen lisäksi valjakkoajossa. Champion-arvonimen omannut tamma on kantakirjattu II-palkinnolla, palkittu rotunäyttelyssä III-palkinnolla, Yleislaatuarvostelussa II-palkinnolla, VSHK:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, KRJ:n ja VVJ:n laatuarvosteluissa III-palkinnolla.

Eii. Härski Hartikainen oli mustankimo kainuulainen työhevonen. Ori periytti kolmesta jälkeläisestään erityiselle Antti-Kristianille ulkonäköään.
Eee. Kauhistus oli leveän läsin omannut rautias tamma. Hyväluontoinen ja kiltti tamma kerkesi synnyttää yhdeksän jälkeläistä ennen kuolemaansa.
Eei. Ukko-Pekka pärjäsi upeasti kansallisen tason estekilpailuissa. Nuoruudessaan ori voitti nuorten suomenhevosten laatuarvostelun.
Eee. Sanja kilpaili nuoruudessaan kansallisella tasolla kenttäkilpailuissa. Loukkaantumisen myötä tamma siirtyi lasten ratsuksi ja jalostushevoseksi.

JÄLKELÄISET

syntynyt skp. nimi isä tulokset
15.11.2011 t. AH Onerva AH Verneri -

KILPAILUKALENTERI

ESTERATSASTUS (ERJ) ESTERATSASTUS (VSHK)

30.11.11 VHSK Cup 100cm
30.11.11
VHSK Cup 90cm

ESTERATSASTUS (villit)
KOULURATSASTUS (KRJ) KOULURATSASTUS (VSHK) KOULURATSASTUS (villit)
KENTTÄRATSASTUS (KERJ) KENTTÄRATSASTUS (villit)
NÄYTTELYT

NJ
25.10.2011 Fiktio; suomenhevostammat (t. Anniina K.); 9/10, JS
24.10.2011 Aavan suomenhevoset; suomenhevostammat (t. Shonna); 8/12, KuMa, JS
21.09.2011 Aavan suomenhevoset; suomenhevostammat (t. Shonna); 8/12, KuMa, JS
29.04.2011 Varpumäen hevostila; s(p)h oriit ja tammat (t. Anette N.); 6/12, JS
19.04.2011 Västerby; suomen(pien)hevostammat (t. Peppi S., pt Alina J.); LKV2/10, KuMa, JS
17.04.2011 Viehättävä; suomenshevostammat (t. Peppi S.); LKV4/11, KuMa, JS

match show't
-

rotunäyttelyt
-

muut
-

ARVOSTELUTILAISUUDET

05.12.2011 Sh-KTK:n kantakirjaustilaisuus
17 + 16 + 15 + 16 = 64p. KTK III
"- Melko hyvät tyypit, pyöreä runko, leveähkö kaula, lyhyt lautanen, pystyt lyhyehköt vuohiset."
"- Pitkäkaulainen, lihasköyhä ylälinja. Supistunut etusääri oej. Hyvä runko."

13.04.2011 Virtuaalisen Hevosopiston hevostapahtuma
Kouluratsastuskoe, ryhmä 3, 7-9-vuotiaat; 7/11

PÄIVÄKIRJA